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100.6.25麻婆茄子  

材料

材料

Ingredients

茄子(3)

なす(3個)

Eggplant(3)

蒜頭(5)

にんにく(5片)

Garlic(5 cloves)

(1)

葱(1本)

Green onion(1)

(2小匙)

生姜(小さじ2

Ginger(10ml)

(1大匙)

サラダ油(大さじ1

Salad oil(15ml)

辣椒醬(2大匙)

チリソース(大さじ2

Chili sauce(30ml)

香油(1小匙)

ごま油(小さじ1)

Sesame oil(5ml)

(1小匙)

塩(小さじ1

Salt(5ml)

 茄子切滾刀灑鹽、放半小時後洗去鹽跟水分、用紙巾擦乾。等量的蒜末、薑末用一點油炒香、加入兩大匙辣椒醬續炒。倒入茄子炒出油亮(火不可太小會吃油)、可加一點水以免炒焦。起鍋前一小匙香油、蔥末拌勻~~完成!

にんにく、ねぎと生姜をみじん切る。なすを乱切り、塩とませる。30分で置いておく。なすの水が出ると、洗い流して、ペーパータオルで水気をきる。サラダ油を熱して、にんにく、生姜を入れ、香りが出るまで炒める。チリソースを入れて、赤くなるまで炒める。なすを入れ、強火にしていためる。焦げないように水を入れてもいい。炒めたててたら、ごま油、葱を入れ、混ぜると完成!

Chop the green onion, ginger, and garlic. Cut the eggplant into chunks and mix them with salt. Set aside for about30 minutes. Rinse the eggplant and wipe dry with paper towel. Heat the salad oil, then put ginger, garlic into the pan. When the aroma of the garlic and ginger comes out, pour the chili sauce and sauté it. Till the chili sauce becomes redder, put the eggplants in. Cook them on high. To avoid being burned, add some water. After the eggplants are cooked, add sesame oil and green onion.

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