close

 100.8.9  

材料

材料

ingredients

茄子

なす(2個)

Eggplant(2)

蒜頭(3瓣)

にんにく3片 

Garlic (3 cloves)

蔥(1/2根)

長ネギ1/2

Green onion(1/2)

辣椒(1根)

赤唐辛子一本

Red hot pepper(1)

醋(1小匙)

小さじ1

Vinegar(5ml)

鹽(1小匙)

小さじ1

Salt(5ml)

醬油(2小匙)

醤油小さじ2

Soy sauce(10ml)

香油(1小匙)

ごま油小さじ1

Sesame oil

黑醋(1小匙)

黒酢小さじ1

Black vinegar

 

茄子切條燙過(水裡加醋、鹽),茄子灑上蒜末、蔥末、辣椒、醬油兩小匙、香油一小匙、黑醋一小匙,完成!(我知道顏色真的不漂亮,但是為了健康,不要沒事就過油啊~)

なすを縦半分に切り、長さを5cmにする。酢と塩を入れた湯を煮立てて、ナスを入れてさっとゆでる。できたら水気を切る。にんにく、長ネギ、赤唐辛子をみじん切り、全部の調味料と合わせる。なすと混ぜると完成!(先になすを揚げるなら、色はもっと綺麗になることが分かる。健康志向だから...)

 Cut the eggplant in half lengthwise, then cut them into 5cm long pieces. Put eggplants, salt, vinegar in boiling water. After the eggplants are cooked, drain well. Chop the garlic , green onion, and red hot pepper well, then mix them with all the other seasonings and eggplants.( I know the color of eggplant can be better if i fry them first. but I dont want to use too much oil~)

 

 

arrow
arrow
    全站熱搜
    創作者介紹
    創作者 羽茜 的頭像
    羽茜

    羽茜的部落格

    羽茜 發表在 痞客邦 留言(0) 人氣()