材料 |
材料 |
ingredients |
茄子 |
なす(2個) |
Eggplant(2) |
蒜頭(3瓣) |
にんにく(3片) |
Garlic (3 cloves) |
蔥(1/2根) |
長ネギ(1/2本) |
Green onion(1/2) |
辣椒(1根) |
赤唐辛子(一本) |
Red hot pepper(1) |
醋(1小匙) |
酢(小さじ1) |
Vinegar(5ml) |
鹽(1小匙) |
塩(小さじ1) |
Salt(5ml) |
醬油(2小匙) |
醤油(小さじ2) |
Soy sauce(10ml) |
香油(1小匙) |
ごま油(小さじ1) |
Sesame oil |
黑醋(1小匙) |
黒酢(小さじ1) |
Black vinegar |
茄子切條燙過(水裡加醋、鹽),茄子灑上蒜末、蔥末、辣椒、醬油兩小匙、香油一小匙、黑醋一小匙,完成!(我知道顏色真的不漂亮,但是為了健康,不要沒事就過油啊~)
なすを縦半分に切り、長さを5cmにする。酢と塩を入れた湯を煮立てて、ナスを入れてさっとゆでる。できたら水気を切る。にんにく、長ネギ、赤唐辛子をみじん切り、全部の調味料と合わせる。なすと混ぜると完成!(先になすを揚げるなら、色はもっと綺麗になることが分かる。健康志向だから...)
Cut the eggplant in half lengthwise, then cut them into 5cm long pieces. Put eggplants, salt, vinegar in boiling water. After the eggplants are cooked, drain well. Chop the garlic , green onion, and red hot pepper well, then mix them with all the other seasonings and eggplants.( I know the color of eggplant can be better if i fry them first. but I dont want to use too much oil~)
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