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100.8.31野菇炒肉  

材料

材料

ingredients

豬肉(150g)

豚ロース(150g)

Pork(150g)

青蔥(1)

長ネギ(1)

Green onion(1 stalk)

鴻禧菇(1/2 pack)

しめじ(1/2 pack)

Hypsizigus marmoreus (1/2 pack)

美白菇(1/2 pack)

白いしめじ(1/2 pack)

White Hypsizigus marmoreus (1/2 pack)

醃料:

醬油(2小匙)

(2小匙)

白胡椒(少許)

下味:

醤油(小さじ2)

(小さじ2)

白胡椒(少し)

Marinating sauce:

Soy sauce(10ml)

Sake(10ml)

White pepper(a little)

調味:

醬油(1大匙)

(1小匙)

(1小匙)

調味:

醤油(大さじ1)

(小さじ1)

砂糖(小さじ1)

Seasoning:

Soy sauce(15ml)

Sake(5ml)

Sugar(5ml)

 

豬肉切成2公分寬度用醃料醃過十分鐘,青蔥斜切。鴻禧菇、美白菇切去根部後撥散。將菇類與蔥白下鍋用少許油乾炒至菇類散發焦香,加入豬肉一同拌炒並調味,最後加入蔥綠翻炒兩下起鍋。秘訣:菇類要炒到水分出來才會香喔!在那之前不能加水!

豚ロースは2センチ幅くらいに切り、下味をつけておく(10分くらい)。長ネギを斜め切る。しめじ、白いしめじは石づきを切り落としてほぐす。少しサラダ油を熱して、しめじ、白いしめじとねぎの白い部分を先に炒める。きのこの香りは立ったら、豚肉を入れ、調味する。最後に、葱の緑の部分を入れて、少し炒めると完成!コツ:きのこの香りは出てくる前に、ポットに水をいらない!

Cut the pork into 2cm width slice, place it in the marinating sauce for 10min.Cut the green onion diagonally. Cut off the hard ends of the mushrooms and separate. Stir-fry hypsizigus marmoreus , white hypsizigus marmoreus and green onion(white part only)with salad oil first. Till the aroma of mushrooms comes out, add the pork and season. Add green onion and stir-fry for a few second. Pointer: the aroma of mushroom will come out when you fry it. Don’t add any water before the aroma comes out!

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